Jamie Magazin 2016/12

A frissesség művészete

Minden salátának egyedi íze van, de sokan ezt nem is fedezik fel, mert ízérzékelésük „el van csúszva” a feldolgozott ételekben található számos ízfokozó miatt. Emellett az állandó időhiány miatt egyre többen „robotpilóta” üzemmódban étkeznek, evés közben nyomkodják a kütyüt, igazából fel sem tűnik nekik, mit és mennyit esznek. Erre a legjobb bizonyíték egy kísérlet, melyben egy speciális tányérba alulról folyamatosan töltötték a paradicsomlevest, miközben az illető ebédelt. Beszélgettek vele, s közben ő több mint 2 liter paradicsomlevest képes volt megenni úgy, hogy fel sem tűnt neki. Erről mondja Forgács Attila gasztropszichológus, hogy ez a Moho Sapiens kora: sokat, nem jót és nem jól eszünk. Úgy tűnik, újra el kell sajátítanunk sok alapvető dolgot, köztük az étkezést, kiélvezni az ételek természetes ízét és strukturáját, mielőtt ez az élmény végképp elveszne a modern civilizáció egyik „vívmányaként”. Sokszor hallom, hogy kevés időnk van a főzésre is. Véleményem szerint... Teljes cikk letöltése itt!

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben