Napi Gazdaság 11/13

Organikus fejlődés a salátapiacon

A hazai piacot évente két alkalommal készített fogyasztói kutatás keretében elemzi az eisberg Hungary Kft., a piacelemzés
alkalmával így alaposan feltérképezik a salátafogyasztók szokásait. Arra keresik a választ, hogy a megkérdezett életvitelének
részét képezi-e a salátafogyasztás, valamint − amennyiben igen − vásárolja-e a konyhakész termékeket, avagy önmaga készíti el a kedvenc salátáit. Az eredmények azt mutatják, hogy a salátafogyasztás növekszik Magyarországon, és egyre inkább emelkedik azok száma, akik konyhakész termékeket választanak. A kutatás mutatja azt is, mennyire ismert az eisberg brand, illetve ha a fogyasztót a konyhakész salátákról kérdezik, akkor melyik céggel azonosítja ezt a leginkább − mondta Rákóczi János, az eisberg Hungary Kft. értékesítési és marketingigazgatója. A márkaépítésbe fektetett erőfeszítések megtérülni látszanak, hiszen a márka ismertsége minden mérést követően folyamatosan emelkedik. Tehát a piaci trend azt
mutatja, hogy a vásárló egyre inkább a kényelmi termékek felé fordul, amivel időt és energiát akar spórolni − tette hozzá a szakember. Az eisberg márka ismertségének bővülésével párhuzamosan bővül a kereskedelmi láncok saját márkás termékeinek fejlődése is, azaz a teljes kategória erősödése figyelhető meg.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben