Shape 2014

A lendület titka

Vajon hogyan él egy profi sportolónő? Mitől olyan energikus, vonzó és magabiztos? Ha valaki, akkor Taraba Sifter Tímea, a Kangoo hazai vezéralakja egész biztosan ismeri a válaszokat.

Mióta sportolsz?

Amióta az eszemet tudom… Három éves koromban a szüleim vittek el gyerek tornára és ott ragadtam. A sport a hobbim, a munkám és a hivatásom. Már gye- rekként eldöntöttem, hogy élsportoló leszek. Tavaly teljesen letettem a versenyzésről, bár nagy a csábítás, mert nem értem el mindent, amit szerettem volna. (A VB 2. hely és Arnold Classic 1. hely mellé, még nagyon jó lenne egy VB arany is.)

Milyen egy átlagos napod?

Minden reggel 6-6:30 kor kelek és a reggelt futással kezdem a Margitszigeten, majd egy gyors készülődés után elindulok a fitnesz központba, ahol szakmai vezetőként dolgozom. Szerencsés vagyok, mert azt csinálhatom, amit szeretek, és emellett a kangoora is marad időm. Általában 16 óráig dolgozom, utána legtöbbször napi 2 órám van, illetve előtte-utána még 1-1 személyi
edzést is tartok. A kangoo óráimon én is kicsit kikap- csolódhatok a vendégeimmel, ők az én állandó doppingjaim. Pénteken már készülünk a hétvégi rendezvényekre, talán ezek előkészületei a legnehezebbek.

Diétázol? Milyen az étrended ekkora pörgésben?


Diétázni??? Nem! Egyszerűen figyelek az étkezésekre, mit mivel eszek, és mi után. Szinte soha nem eszem pékárut, tésztát, kenyeret. És a húsokat kizárólag salátával fogyasztom. Nem iszom cukros leveket, hanem csak frissen centrifugázott, többnyire zöldségekből álló levet, illetve vizet. Az Eisbergnek köszönhetően nem is kell diétáznom, mert imádom saláta keverékeiket, amelyeket akkor is tudok fogyasztani, ha nincs időm főzni. Nem is gondoltam volna, hogy a férjemmel is meg fogom szerettetni a salátákat!

Ezek szerint nincs jó véleményed a kínzó, önsa-
nyargató diétákról.

Sajnos nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy inkább nem esznek, csak ledobjanak pár kg-t. Sajnos, ezt nem lehet pár hétnél tovább csinálni, ráadásul miutánteljesen kiéhezett a test, többet akar vissza, amely azt eredményezi, hogy a kiinduló súlyhoz képest sokkal többet fog visszaszedni az illető. Ez pedig megint egy újabb önsanyargatásra sarkallja. Ezért fontos szakemberhez
fordulni!

Te mitől érzed magad a legjobb formában?

Ez jó kérdés. Az én gyógyszerem a párkapcsolatban rejlik. Szuper férjem van, így nagyon könnyű fittnek lenni. Szereti, amit főzök, és nincs problémája, ha nagyon figyelnem kell az étkezésre egy-egy fellépés előtt. Mellettem áll, és segít, amikor már el vagyok fáradva. A kiegyensúlyozott párkapcsolat a sikereim titka.

Profiként mivel tudsz harmóniát teremteni a mindennapokban?

Minőségi ételek, rendszeres étkezés, nagyon sok zöldség, rendszeres testmozgás, hétvégén egy kis kikapcsolódás a párunkkal, barátaikkal, feltöltődés. Muszáj egy kicsit lazítani is. „Ép testben ép lélek”, bár én hiszem, hogy ez fordítva sokkal jobban működik. Ép testhez ép lélek kell.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben