Termékmix 2013/11

Frissesség minden korban

Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód jelentőségét, ami nem elképzelhető helyes táplálkozás nélkül, különösen időskorban nem.

Az eisberg több mint húsz éve van jelen Magyarországon. Ez idő alatt nem csak piacvezetővé vált a konyhakész saláták piacán, de komplex társadalmi felelősségvállalás programot dolgozott ki, melyen belül kiemelt szerep jut az egyéni boldogulás segítésének és az egészséges életmód népszerűsítésének. Az egészség, a jó közérzet és a helyes táplálkozás minden életszakaszban fontos. Kevésbé köztudott, de a táplálkozás az időskorúak esetében kiemelten fontos. Magyarország 20%-a 60 év feletti, azaz időskorú, akiknek az életminőségét, esetleges betegségeiket különösen befolyásolja az étkezés. A megfelelő, nyers zöldségben, salátában gazdag étkezés csökkenti az elhízás veszélyét, jó eszköz a testsúly megtartásában, az esetleges plusz kilók leadásában, de az időskorúak körében gyakori dehidratáció elkerüléséhez is segítséget nyújt. Mindezen problémák megoldása különösen fontos a cukorbetegek esetében, amely betegség az időskorúak több mint 60 százalékát érinti. Épp ezért döntött az eisberg úgy, hogy a dietetikusokkal folytatott eddigi együttműködést még szorosabbra fűzi. Ennek eredményeképp döntött a cég két, diabétesszel foglalkozó, esemény támogatása mellett. A két novemberi rendezvény közrefogta a minden évben november 14-én tartott ‒ a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által életre hívott ‒ Diabétesz Világnapot.

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete november 10-i rendezvénye a nagyközönségnek, míg a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) november 17-i előadássorozata inkább a szakmai közönségnek szólt, de mindkét előadásban közös volt, hogy kiemelten kezelték az időskorúakat. Az eisberg nagy örömmel állt mindkét rendezvény mögé, mivel ezen alkalmakkor nem csak egy jó ügyet segíthetünk, de mi is tanulhatunk. A két rendezvényen azonban nem csak támogatóként vett részt a cég, hanem örömmel fogadta a megkeresést, hogy a termékkóstoltatás
mellett előadás keretében is bemutathassa az eisberget és az eisberg salátáit. A megtisz telő felkérésnek Gazsi Zoltán, az eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, tett eleget, aki a cégtörténet rövid bemutatását követően kitért a konyhakész „zacskós” saláták pozitív élettani hatásaira, továbbá érzékletes példákon mutatta be gazdaságosságukat. A helyzet ugyanis az, hogy egy 200 grammos saláta mix házilagos elkészítéséhez is legalább négyféle egész fej salátát kellene megvásárolni, ‒ emellett keveréktől függően egyéb zöldségeket, pl. sárgarépát, céklát,
kukoricát ‒ melyek között akad, amelyik gyakran csak delikatesz üzletekben található meg. Az utánajárás fáradtsága mellett ez több kiló súly cipelését jelenti, ráadásul a mennyiségből és az alapanyagok romlandóságából kifolyólag garantált, hogy a zöldségek egy része a szemétben landol, még akkor is, ha valaki napokon keresztül csak salátát eszik.

Az elméleti okfejtést a résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatták. Az eisberg standjánál megkóstolhatták a mixeket, megnézhették a keverékek alapját adó salátafajtákat, a további előadásokhoz pedig, az eisberg „Chips helyett saláta” programjának köszönhetően, mini saláta csomagot vihettek magukkal ropogtatnivalónak.

Ha új receptekre vágyik, ha többet szeretne megtudni a salátákról, zöldségekről, akkor a Salátázz! ajánlatai Önnek szólnak! Keresse fel a Salatazz.hu weboldalt!

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben