Élsport sérülések nélkül

Különleges sport szakmai rendezvénynek adott otthont a telki Globall Football Park&Sport Hotel, amelyről az eisberg sem hiányozhatott.

Az átlagnéző csupán a sportolók eredményeivel, győzelmeivel, vereségeivel találkozik, pedig minden díj és helyezés mögött évek megfeszített munkája áll. Az éveken át tartó edzések azonban nem csak kitartást és fegyelmet kívánnak a sportolóktól, hanem a fájdalom elviselésének képességét is. Az élsportban gyakoriak a sérülések, amelyek nem csak a pályán vagy verseny közben állhatnak elő, hanem a felkészülés alatt is. Egy sérülés pedig hosszú időre visszavetheti a sportolók karrierjét, rosszabb esetben a végét is jelentheti. Épp ezért az élsportban egyre nagyobb hangsúlyt kap a megelőzés, a sérülések számának minimalizálása. A téma fontosságát jól mutatja, hogy Magyarországon első alkalommal, május 23-án, egész napos konferencia keretében foglalkoztak a szakemberek a témával. A Nemzetközi Erőnléti Edző Sporttudományos Konferenciának a telki Globall Football Park&Sport Hotel adott otthont.

Az előadók között számos szaktekintéllyel találkozhattak az érdeklődők, többek között előadást tartott Dr. Gyömörei Tamás az ETO FC szakmai vezetője, Holanek Zoltán, a Magyar Felnőtt Férfi Futball Válogatott erőnléti edzője és Tóth Márton válogatott vízilabdázó, míg a fővédnöki tisztet Dr. Jeremy Moody a cardiff-i egyetem erőnléti edző tanszékének vezetője, az Egyesült Királyság Erőnléti Edző Szövetségének korábbi elnöke látta el. Dr. Jeremy Moody azonban igazi sportemberként, nem csak az elméleti tudását osztotta meg az érdeklődőkkel, hanem gyakorlati súlyemelő szemináriumot is tartott.

Végül, de nem utolsó sorban, meg kell említeni Dr. Zopcsák Lászlót, aki szintén kiállt a pulpitusra, azonban személyében nem csak egy sport szakembert üdvözölhettek a hallgatók, hanem a magas színvonalú rendezvényt jegyző IWI (International Wellness Institute) Sport Akadémia tulajdonos-ügyvezető igazgatóját is.

Az esemény hatalmas érdeklődést váltott ki szakmai körökben, amit jól mutat, hogy a konferenciára már napokkal korábban elfogytak a látogatói jegyek. Az eisberg számára kiemelten fontos, hogy segítse az egészséges életmód népszerűsítését és támogassa az egyéni boldogulást, épp ezért örömmel tett eleget a szervezők felkérésnek és kiállítóként vett részt a programban. Reméljük, hogy jelenlétünkkel nem csak az eseményhez, hanem a magyar versenysport fejlődéséhez is hozzájárulhattunk.

Ha kíváncsi, hogy mikor, hol találkozhat az eisberg csapatával, akkor kövesse nyomon a Salátázz.hu híreit!

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben