Kiváló eredmény a túratriatlonon

2015. augusztus elsején került megrendezésre a K&H mozdulj! velencei-tavi túratriatlon versenye. Ismét egy olyan színvonalas rendezvény, melyen emberek százai vettek részt, emellett nem elhanyagolható a szurkolói tömeg sem, hiszen az indulók családjai és barátai végig ott voltak a rajtnál és a célnál is egyaránt. Wittmann Krisztina, az eisberg Hungary Kft. egyik belső minőségellenőre is indult a túratriatlonon, ahol kiemelkedő, 2. helyezést ért el a hosszútávon, mely 3000 méter úszásból, 13,2 kilométer kerékpározásból, majd 6,8 kilométer túrázásból, majd ezt követően 15,5kilométer kerékpározásból állt.

Tudatosan indultál el a versenyen vagy hasra ütés szintjén próbáltad keresni a határaidat? Mikor döntötted el, hogy indulsz rajta?

Tudatosan indultam rajta, még tavasszal beneveztem rá barátnőmmel, de külön erre a versenyre nem edzettem. Édesapámmal nyáron elég komoly hegyi túrákat teszünk meg biciklivel, valamint idén a Balatont is átúsztam.

Mennyit készültél a versenyre? Mind a három sportágban rendszeresen edzettél?


Heti 3-6 alkalommal járok el futni. Nyaranta ez néha 2 alkalomra csökken, télen többször eljutok. Fontos, hogy nem ehhez igazítom az életem, nem kényszerből csinálom. 7 éves koromtól igazolt atléta versenyző voltam, majd évekre abbahagytam a futást és az elmúlt egy évben kezdtem el újra komolyan venni. Az úszás és a kerékpározás nem szerves része az életemnek, viszont kisgyermekkorom óta a családi szabadidős programok alapvető része.

Sokan támogattak a munkahelyeden, illetve a családi/baráti körödben mikor megtudták, hogy indulsz a túratriatlonon?


Igen, sokan támogattak. Az eisbergen belül van egy futócsoportunk, ahol támogatjuk és tanácsokat adunk egymásnak, valamint a versenyeseményeket is megosztjuk. Nagyon jó céges csapat szokott összejönni egy-egy ilyen versenyre. Ismerőseim közül sokan szorítottak, hogy csak csináljam végig és éljem túl. Ilyen hozzáállással soha nem készültem semmire, mert tudom jól, hogy mi az a szint, amit biztosan bevállalhatok, és nem kell feladnom.

Hogyan egészítetted ki az étrendedet a felkészülési idő alatt? Bevezettél esetleg plusz étkezést a napi rutinba?


Ez a szakmám, egész eddigi életemben a táplálkozással foglalkoztam, így a mindennapi életem szerves részét képezi a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás. Nem hiszek a szélsőségekben. Nem iktattam be plusz étkezéseket. Étrend kiegészítőket nagyobb megterhelés idején rendszeresen szedek. A verseny alatt a gyorsan felszívódó szénhidrátokra és a folyadék pótlására ügyeltem nagyon.
Fontos a megfelelő vitamin-és ásványianyag ellátás, valamint a rostgazdag étrend. Naponta kétszer eszek salátát különböző olajokkal vagy csak szimplán a szendvicsembe rakom bele.

Most, hogy ilyen jó eredményt értél el, elképzelhető, hogy ezentúl rendszeresen fogsz nevezni hasonló versenyeken?

Igen, december végéig elterveztem már a versenyeket. Havonta egy sporteseményen mindenképp részt fogok venni. Idén még cél egy maraton lefutása. Nagyon örülök, hogy egy ilyen összetartó, sportos csapat alakult az eisbergen belül.


 

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben