Salibuli

Átlagon aluli a zöldségfogyasztásunk
Sali-Bulit tartottak az egészségtudatos étkezésért

Fél ezren játszva tanultak az egészséges életmódról az első Sali-Bulin, ahol zenével, bábszínházzal, mesesarokkal és ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsokkal várták az egészségtudatosságra vágyókat.
A rendezvényből befolyt teljes összeget, több mint 300 000 forintot a szervezők a Bátor Tábor részére ajánlották fel.

Amikor a gyerek tanítja a szülőket
Sikerrel zárult az eisberg első Sali-Bulija, ahol kicsik és nagyok együtt tanulhattak a zöldségekről, gyümölcsökről és az egészséges életmódról. „Az elsődleges célunk, hogy a gyermekek számára érdekessé tegyük a zöldségeket és gyümölcsöket. Sajnos nagyon kevés felnőtt fogyaszt belőlük megfelelő mennyiséget, és ez kihat a gyermekek étkezési szokásaira is. Viszont ha sikerül megszerettetni a kicsikkel a nyers zöldségeket és gyümölcsöket, ez az arány javulhat” – fejtette ki a Sali-Buli családi nap és jótékonysági esemény főszervezője, Gazsi Zoltán, az eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint fontos a szülői minta, viszont a gyerekek ugyanúgy hatással vannak a felnőttekre.

Az itthoni gyerekek közel negyede túlsúlyos
Miközben a kicsik megismerkedhettek az egészségtudatossággal ismerkedtek és meséket hallgattak, addig a szülők ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsokat kérhettek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől. Kubányi Jolán, az MDOSZ elnöke elmondta, hogy a WHO ajánlása alapján 300-400 gramm zöldséget kellene fogyasztanunk naponta. „Ma a felnőtt lakosság zöldség és gyümölcsfogyasztása messze elmarad az ajánlott napi mennyiségtől. Átlagosan 150-200 grammnyiteszünk, és ez igaz a gyerekekre is, ami hozzájárul ahhoz, hogy jelenleg Magyarországon a gyerekek 20 százaléka túlsúlyos” – tette hozzá az elnök. A helyszínen megkérdezettek többsége leggyakrabban répát, paradicsomot és salátát fogyaszt, viszont a brokkoli is igen előkelő helyen szerepel a kedvencek listáján.

BÁTRAK eledele
Az eisberg a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakemberei, valamint óvónők, tanárok és családok visszajelzései alapján olyan új zöldségmixet válogatott össze, amelynek alapanyagai és vágásmérete közel áll a gyermekek szívéhez, és egyszerűen, könnyen lehet megenni.A konyhakész sárgarépa pálcikákból, színes kaliforniai paprikaszeletek és jégsaláta keverékéből álló FrissNass villa nélkül is ehető, a diákcsemege sikerrel debütált a Sali-Bulin, amelynek minden eladott darabja10 Ft-tal támogatja a Bátor Tábort. „A daganatos és más betegségekben érintett gyerekeknek és családoknak élményterápiás programokat nyújtó Bátor Tábor már ötödik éve dietetikusok által összeállított menüvel várja ingyenes programjaira a táborozókat. A kiegyensúlyozott, napi hatszori étkezést viszont nem könnyű finanszírozni, ezért is vagyunk hálásnak az eisberg támogatásáért, akik salátával és egyéb adományokkal segítik táborunkat” – köszönte meg az együttműködést Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezető igazgatója. A Sali-Buli támogatói belépőiből befolyt összeget, több mint 300 000 forintot is az Alapítvány számára ajánlották fel a szervezők.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben