Változtass, hogy változhass

A „Változtass, hogy változhass!” elnevezésű projekt nagy sikert aratott a kismamák körében

A Magyar Mozgástudományi Egyesület és a Fuss Babakocsival! Egyesület olyan, kifejezetten kisgyermekes édesanyák számára kialakított programot dolgozott ki, ami mozgás- és táplálkozásprevenciós segítséget nyújt számukra a szülés után.
A nyolc hetes programban 24 anyuka és ezen hölgyek gyermekei vettek részt. A kurzus oktatói, tanácsadói között szerepelt humánkineziológus, orvos, testnevelő-edző, gyógytornász, dietetikus és nem utolsó sorban pszichológus. Feladatuk az volt, hogy a szaktudásukkal és egy előre megírt programtervvel összhangban segítsék különböző óra keretein belül a 24 édesanyát.  Mindennek helyszínt és segítséget a Testnevelési Egyetem nyújtott, mint önkéntesek, mint oktatók tekintetében.
Míg az anyukák heti 4 csoportos edzésen és heti 1 tanácsadáson vettek részt, addig az egyetem önkéntesei örömmel vigyáztak a gyermekekre, akik - az elmondások alapján - nagyon élvezték a helyzetet.  
Az oktatók igyekeztek interaktív órákat tartani, ilyen volt például a táplálkozási tanácsadó, Dr. Bagi Éva egyik órája is, aki egy élelmiszer bevásárláson keresztül szemléltette - és egyben hívta fel a figyelmet, hogy mit szabad vásárolni és mit nem az édesanyáknak. A pszichológus, Dr. Boda-Ujlaky Judit olyan konzultációval járult hozzá a program sikerességéhez, hogy az édesanyák problémáikkal, illetve az elfogadás/változás felismerésének tényével, és annak esetleges problémáival fordulhattak hozzá bizalommal.
Az eisberg fontosnak érezte, hogy az egészséges táplálkozási program elérését ő is támogassa az édesanyák körében, emellett a cég is hisz abban az vízióban, hogy megfelelő tanácsokkal és kellő kitartással elérhetjük azt a mozgásalapú egészséges életmódot, amit mindenkinek kellene.
A teljes cikk tartalma itt található.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben