Citromos vajjal grillezett lazac parmezános zöldségropogóssal és málnaöntetes salátával

Hozzávalók 4 személyre:

A zöldségropogóshoz:

A salátához:

Elkészítés:

A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajon, előbb a bőrével, majd megfordítva megsütjük. A vajat megolvasztjuk, a citrom héjával és levével elkeverjük.
A zöldségeket nagyobb serpenyőben a forró olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Amikor már kicsit megpuhultak, levesszük a tűzről – hagyjuk kicsit kihűlni. Alaposan kinyomkodjuk egy szűrűn keresztül a zöldségekből a felesleges nedvességet – ez segít, hogy valóban ropogós legyen a végeredmény. Az így lecsöpögtetett zöldségeket a reszelt parmezánnal és a felvert tojással alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal halmokat formázunk, kanálháttal ellapítjuk őket, így alaposabban átsülnek. 200 C-fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az öntethez a rozét, a cukrot és a málnaecetet serpenyőben összeforraljuk. Hagyjuk kihűlni, ezért érdemes átönteni egy másik edénybe. Ha kihűlt, az olívaolajjal és a fele málnával, egy csipet sóval, borssal kézimixerrel simára keverjük. Meglocsoljuk az öntettel a salátát, és a végén megszórjuk a maradék friss málnával.
Tálaláskor az olvasztott citromos vajjal meglocsoljuk a halat, a zöldségropogóssal és a salátával kínáljuk.

Az eisberg és a Mindmegette közös versenyére beküldött recept. Forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben