Csicsókasaláta grillezett kecskesajttal

Hozzávalók:

Elkészítés:

A magokat olaj nélkül, teflonserpenyőben megpirítom egy kicsit (vigyázat, pattog!). Utána durvára darálom. Elkeverem egy pici sóval, borssal, szárított borsikafűvel, rozmaringgal és szezámolajjal (ez az öntet).

A csicsókát megmosom és lekaparom a héját. Nagylyukú reszelőn lereszelem. A répát is megtisztítom, és vékony karikára vágom. A salátát megmosom, és a zsenge leveleket apróra tépkedem. Az egészet összeforgatom a magos-olajos öntettel.

A sajtot ujjnyi vastagra vágom, és egy kicsit sózom, borsozom, fűszerezem. Olaj nélkül, felhevített teflonserpenyőben hirtelen megpirítom mindkét oldalát. A fordításnál vigyázni kell, mert lecsúszik a pirított kéreg.

Tálalásnál egy nagyobb salátalevélbe teszem a salátát, tetejét megszórom a maradék magokkal. A sajtot mellécsúsztatom, a tetejét, ha kell, megszórom fűszerrel, és snidlinggel díszítem.

Megjegyzés:

Ha nem kapunk kecskesajtot, finom mozzarellával is.

A receptet és a fotót Jaskob küldte. Köszönjük!

Az eisberg és a Mindmegette közös versenyére beküldött recept. Forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben