Fetás-rukolás quiche

Hozzávalók egy 20 cm-es ormához (kb. 2 adag):

Elkészítés:

A tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk vagy kézzel alutálba, havan, pités tálba nyomkodjuk és az alját megszurkáljuk.
A vajat magas falú serpenyőben megolvasztjuk, beledobjuk a felkarikázott zöldhagymát, kicsivel később az apróra vágott fokhagymát is. Ha összeestek, rádobjuk a fele rukolát, éppen csak megfonnyasztjuk.
A krémsajtot a tejszínnel egyneműre keverjük, hozzáadunk egymás után 3 tojást, sózzuk, fűszerezzük, majd összekeverjük a rukolával.
A rukolás keveréket a tésztára terítjük, megszórjuk a lereszelt feta sajttal és a maradék rukolával. 180
C-fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd megpirulni, de belül még nem teljesen kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, és szeletekre vágva tálaljuk.

Az eisberg és a Mindmegette közös versenyére beküldött recept. Forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben