Kölessaláta retekkel és bundás sajtkockákkal

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • A salátához:
  • 10 dkg köles
  • 1 csokor hónapos retek
  • Az öntethez:
  • 1 db újhagyma
  • 4 kicsi ecetes uborka
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál kefir
  • fél citrom
  • folyékony édesítő
  • fél dl fehérbor
  • A sajtkockákhoz:
  • 20 dkg halloumi (vagy más, nem olvadó sajt)
  • 2 tojás
  • 5 dkg liszt
  • fél evőkanál tarka bors
  • olaj

Elkészítés:

A kölest a rizshez hasonlóan kb. 10 perc alatt készre főzzük, kihűtjük. Hozzákockázunk 1 csokor retket.

Az újhagymát és az uborkát apróra vágjuk, összekeverjük a majonézzel, a kefirrel, fél citrom levével, 2 csepp édesítővel és a borral. Beleforgatjuk a kölest és a retket, fél órára hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a sajtkockákat. A halloumit 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. A 2 tojást felverjük, simára keverjük a liszttel. A tarka borsot durvára törjük, belekeverjük a tojásos masszába.

Olajat hevítünk. Mikor forró, a sajtkockákat beleforgatjuk a tojásba, majd az olajba tesszük. Mikor világosbarnára sültek, szűrőkanállal papírtörlőre szedjük.

Tányérra szedjük a salátát, tetejére tesszük a még forró sajtkockákat, tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet a fotót Mindmegette és az eisberg közös játékára Bluesun küldte. Köszönjük!  forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben