Rakott saláta gazdagon

Hozzávalók:

  • fél fej jégsaláta vagy 1 csomag eisberg szeletelt jégsaláta
  • 2 szem paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • fél kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30-40 dkg darált hús
  • provence-i fűszerkeverék
  • 4 szem krumpli
  • 3 kis pohár tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1 teáskanál szárított zöldségkeverék
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A krumplit egészben megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük.

A darált húst az olajon erős tűzön lepirítjuk, ízesítjük sóval, fűszerkeverékkel. Hagyjuk kihűlni.

A salátát egy mélyebb tálca vagy tepsi aljába tépjük. Teszünk rá fél karikákra szelt paradicsomot, darabokra szelt kaliforniai paprikát és kígyóuborkát. Erre rászeleteljük a krumplit, amit beterítünk a hússal. Erre szelünk még egy réteget a zöldségekből.

A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a szárított zöldségkeverékkel, és az egész rakományt gusztusosan leöntjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

Természetesen a hozzávalókat variálhatjuk bármilyen salátába való zöldséggel, illetve néha még főtt tojást is szeletelünk a majonéz alá.

A receptet a fotót Mindmegette és az eisberg közös játékára Esztiklock küldte. Köszönjük!  forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben