Hozzávalók:
- fél fej jégsaláta vagy 1 csomag eisberg szeletelt jégsaláta
- 2 szem paradicsom
- fél kígyóuborka
- fél kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 30-40 dkg darált hús
- só
- provence-i fűszerkeverék
- 4 szem krumpli
- 3 kis pohár tejföl
- 2 dl majonéz
- 1 teáskanál szárított zöldségkeverék
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A krumplit egészben megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük.
A darált húst az olajon erős tűzön lepirítjuk, ízesítjük sóval, fűszerkeverékkel. Hagyjuk kihűlni.
A salátát egy mélyebb tálca vagy tepsi aljába tépjük. Teszünk rá fél karikákra szelt paradicsomot, darabokra szelt kaliforniai paprikát és kígyóuborkát. Erre rászeleteljük a krumplit, amit beterítünk a hússal. Erre szelünk még egy réteget a zöldségekből.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a szárított zöldségkeverékkel, és az egész rakományt gusztusosan leöntjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
Megjegyzés:
Természetesen a hozzávalókat variálhatjuk bármilyen salátába való zöldséggel, illetve néha még főtt tojást is szeletelünk a majonéz alá.
A receptet a fotót Mindmegette és az eisberg közös játékára Esztiklock küldte. Köszönjük! forrás: www.mindmegette.hu