Répás-kardamomos halva citromsorbettel

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg eisberg szeletelt sárgarépa
  • 8 dl tej
  • 1 teáskanál kardamom
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 40 dkg cukor
  • A sorbethez:
  • 50 dkg cukor
  • 3 citrom leve
  • 2 zöldcitrom leve
  • 1-1 citrom és lime reszelt héja


Elkészítés:

A sorbethez 7,5 dl vizet felforralunk a cukorral. Ha teljesen elolvadt, hozzáöntjük a citromok levét és a lereszelt héjat. Elkeverjük, hagyjuk kihűlni. Fagyasztótálba öntjük és mélyhűtőbe tesz- szük, megvárjuk, míg elkezd fagyni (2-3 óra). Félóránként alaposan átkeverjük, majd hagyjuk, hogy teljesen megfagyjon.
A mazsolát felhasználás előtt minimum 30 percre langyos vízbe áztatjuk. Nagyobb edényben 2 dl vizet forralunk, hozzáadjuk a répát. 5-7 percig főzzük, majd beleöntjük a tejet, és kis lángon kb. 50 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. A vége felé hozzáadjuk a cukrot, és a levet a felére elforraljuk.
Közben a kardamomot a héjától megtisztítjuk, a mazsolát lecsepegtetjük. A mandulaszeleteket bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk.
A répás léhez adjuk a vajat, 2-3 percig kevergetjük. Végül hozzáadjuk a kardamomot meg a mazsolát is. Kis tálkákba adagoljuk, megszórjuk a mandulával. Szobahőmérsékleten vagy hűtve, a sorbet társaságában kínáljuk. Bélelt tepsire kanállal halmokat formázunk, kanálháttal ellapítjuk őket, így alaposabban átsülnek. 200 C-fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az eisberg és a Mindmegette közös versenyére beküldött recept. Forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben