Rizssaláta sok-sok zöldséggel

Hozzávalók egy óriási tálhoz, kb. 4-6 személyre:

  • 3 db paradicsom
  • 3 szál póréhagyma
  • 30 dkg mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, sárgarépa, kukorica, burgonya...)
  • 1 db konzerv ananász
  • 6 db nagyobbacska csemege uborka
  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg csirkemellsonka
  • 5 dkg Gouda vagy trappista sajt
  • 2 tasak (25 dkg) gyors rizs
  • olaj a csirkemell sütéséhez
  • Az öntethez:
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • 6 evőkanál majonéz (ízlés szerint növelhetitek az adagot)
  • főzőtejszín (ha van otthon, bátran adjatok hozzá 6-8 evőkanállal, nekem jobban ízlik így a keverék, lágyabb!)

Elkészítés:

Az első lépésben a főzni-sütni valókat felteszem a tűzre. A rizst pergősre, a mexikói keveréket éppen készre főzöm.

A csirkemellet kicsi kockákra vágom, és egy kis olajon megpirítom ízlés szerint csak éppen vagy picit kérgesre, majd tányéron hagyom kihűlni. Egy kis sóval ízesítem.

A paradicsomot, az uborkát, az ananászt, a sonkát és a sajtot felkockázom, a póréhagymát felkarikázom. Ezek mind mehetnek egy nagy tálba.

Ha a főzött és sült szekció már hideg, akkor hozzáadom az előzőekhez. Azért fontos a hőmérséklet, mert a sajtot nagyon könnyen megolvaszthatják a meleg ételek, és úgy nyúlós lesz, majd amikor már hideg, akkor nem éppen valami felemelő látvány.

Ráöntöm a fentiekre a joghurtos-majonézes öntetet, és jól összeforgatom az egészet. 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. De nem lehet kibírni, hogy 1-2 lopott kanállal bele ne kóstoljunk!

Megjegyzés:

Ennek a salátának a receptjét a férjemmel együtt kaptam! :-) Jó vásár volt! Mindkettő! Két ügyesen szeletelő kéz, sok-sok zöldség és még néhány kiegészítő kell ehhez a finomsághoz! Mi magában fogyasztjuk, de lehet köretként is tálalni.

A receptet a fotót Mindmegette és az eisberg közös játékára Boldog Agi küldte. Köszönjük!  forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben