Saláta sajttálban buggyantott tojással

Hozzávalók (2 személyre):

  • 10 dkg edami sajt
  • 10 dkg sonka
  • frissen őrölt bors
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárga
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 tk mustár
  • 3 tk citromlé
  • cukor
  • 20 dkg friss saláta mix
  • 3 ek ecet
  • őrölt chili

Elkészítés:

Először a majonézt készítem el: a tojássárgájához először cseppenként, majd vékony sugárban adagolom az olajat, kézi habverővel folyamatosan keverem. Sózom, frissen őrölt borssal, mustárral, cukorral, citromlével ízesítem. Természetesen bolti majonézt is lehet használni, akkor egy evőkanál tejföllel lágyítanám a majonézt, és sóval, borssal, cukorral ízesíteném. A sajtkosárhoz egy nagy tányérra szilikonos sütőpapírt teszek (ha nincs, nem baj, csak türelmesnek kell lenni a sajt felszedésével), 5 dkg reszelt sajtot kör alakban rászórok, mikrohullámú sütőben 2-3 perc alatt megolvasztom-megsütöm, ezután egy felfordított tálra borítom, papírtörlő segítségével rányomkodom (vigyázat, forró!), megvárom, míg kihűl. A következő adag sajttal is így járok el. A sonkát a vajon megpirítom. A tojásokat enyhén gyöngyöző, sóval és ecettel ízesített vízbe engedem, amit előtte egy kanállal jól megkevertem. Kb. négy percig lassan főzöm. Egyszerre egy tojást készítek. Összeállítom a salátát: A sajtkosárkát egy tányérra teszem, a salátát elkeverem a majonézzel, beletépkedem a megsütött sonkát, és az egészet a sajtkosárba halmozom. A tetejére kerül a tojás, amit késsel megvágok, sózom, frissen őrölt borssal és kevés őrölt chilivel díszítem.

Tóth Regina
SalátaKlubtag

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben