Vérnarancsos-kéksajtos céklasaláta

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • 1 csipet só
  • 1 db cékla
  • 2 db csillagánizs
  • 2 evőkanál kéksajt
  • 1 db vérnarancs
  • 2 db kis mandarin

Elkészítés:

A céklát alufóliába csomagoljuk 2 csillagánizzsal együtt. 180 fokos sütőben 60-70 percig sütjük (a gumó méretétől függ, mikor puhul meg). Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és felszeleteljük.

Az öntethez a mandarin levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a mézet, a balzsamecetet, és ízlés szerint sózzuk.

A vérnarancsot meghámozzuk, kivágjuk a húsát úgy, hogy ne maradjon rajta fehér rész (mert keserű).

Végül összeállítjuk a salátát: a céklát összekeverjük a vérnaranccsal, ráöntjük az öntetet, és végül kéksajtot morzsolunk a tetejére.

Megjegyzés:

A receptet a fotót Mindmegette és az eisberg közös játékára AmiDJF küldte. Köszönjük!  forrás: www.mindmegette.hu

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben