Diós-Fetás zöldsaláta

Hozzávalók (4 főre):

  • 10 dkg dió
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 22,5 dkg eisberg CSALÁDI / FAMILY MIX
    Az öntethez:
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál dióolaj (pl. bioboltokban kapható)
  • 2 evőkanál magos mustár

Elkészítés (10 perc):

A diót egy közepes méretű, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a feta sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a kakukkfüvet felaprítjuk. Ennyi az előkészület. Következő lépésként elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy közepes méretű keverőtálba öntjük a majonézt, a citromlevet, a dióolajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan összedolgozzuk.
Ha kész, két választásunk is lehet. Vagy azonnal jó alaposan összeforgatjuk az öntettel a salátát, vagy tálaláskor ízlés szerint csak a saláta tetejét csurgatjuk meg vele. Az ízes salátát tányérra halmozzuk, megszórjuk a pirított dióval és a sajt kockákkal, végül a salátát meghintjük az apróra vágott fűszernövénnyel.

 

Tudtad?
A endívia sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. A népi gyógyászatban máj- és epebetegségekre javasolják, mert a zsírosabb, nehezen emészthető ételek mellé salátaként fogyasztva elősegíti a gyorsabb és könnyebb emésztést.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben