Fűszeres rizssaláta

Hozzávalók:

 

  • 15 dkg barna rizs, dupla mennyiségű hideg víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 dl citromlé (friss)
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • 1 evőkanál friss oregano vagy 1 teáskanál szárított oregánó
  • 3 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 5 dkg spanótlevél mosva, tisztítva, lehetőség szerint zsenge leveleket válasszunk
  • 1 közepes piros kaliforniai paprika,
  • 1 kisebb uborka, tisztítva, vékonyan felszeletelve
  • 2 felkarikázott zöldhagyma
  • 5 dkg fekete olivabogyóolaj
  • 5 dk pirított fenyőmag


Elkészítés

Készítsd el a főtt barna rizst. Legjobb, ha egy nappal már előbb és egy éjszakára a hűtőben pihenteted.
A rizst forrald fel a sós vízben és közepes lángon gyakori keverés mellett 45-60 perc alatt főzd puhára.
Keverd össze a citromlevet, olajat, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot egy nagy tálban. Keverd bele a hideg rizst, az olajos keverékbe. Keverd bele a spenótot, piros paprikát, uborkát, hagymát, olívabogyót és fenyőmagot. Kész is a vegetáriánus saláta!
Tálald hidegen!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben