Ínyenc saláta pirított laskával

Hozzávalók:

Az öntethez:

  • 1 dl, balzsamecet
  • 2 tojás
  • 1 ek, mustár
  • 2 ek, méz
  • 1 ek, porcukor
  • 2 dl, olaj

Elkészítés:

Először a tojásokat megfőzzük, majd a laskagombát csíkokra szedjük, és olajon megpirítjuk. Ha épp ez a fajta nincs a hűtőben, bármelyik másik finom erdei gombával helyettesíthetjük.
Mustárt, tojást, balzsamecetet, olajat összeturmixolunk, majd hogy pikánssá tegyük, adunk hozzá egy evőkanál porcukrot, és két evőkanál mézet. Újra turmixolunk.
Az eisberg ínyenc salátakeverékre az imént elkészített a balzsamecetes krémdresszinget ráöntjük és alaposan összekeverjük.
A tojást felszeleteljük, és hozzáadjuk a salátához a gombával együtt.
Olívabogyóval és pirított mandulával tálaljuk.

Tekintsétek meg, hogyan készítettük:

Média

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben