Kecskesajtos saláta zöldfűszeres joghurt-öntettel

Hozzávalók (2 főre): 

  • 22 dkg eisberg WELLNESS MIX
  • 1 rúd (18 dkg) kecskesajt (pl President vagy Winny)
    Az öntethez:
  • 37,5 dkg natúr joghurt
  • fél citrom leve
  • 1 csokor friss rozmaring
  • 1 csokor friss korianderzöld
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
    A panírozáshoz:
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 puffasztott rizs-szelet
  • 1 kávéskanál koriander mag
    A sütéshez:
  • 1½ -2 dl olívaolaj

Elkészítés (20 perc):

Egy rúd kecskesajtot ujjnyi vastag korongokra szeletelünk, majd bepanírozzuk a sajt-korongokat. A panírozás különlegessége nem a lisztben, és nem is a tojásban van, hanem a harmadik elemben, ami nem más, mint mozsárban vagy kávédarálóban megőrölt puffasztott rizs-szelet, amit egy kevés tört koriander-maggal teszünk ízessé. A kecskesajt-korongokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, és az ízesített rizs-őrlemény. Ha megvagyunk az összessel, félretesszük őket pihenni, mert minden panírnak jót tesz egy kis állás.
Ez alatt elkészítjük a saláta friss, tavaszias öntetét. Körbenézünk frissfűszer-kollekciónkon, és szakítunk mindből egy keveset. Mindenki ízlése szerint válogassa össze a zöldfűszer keverékét, a lényeg, hogy friss fűszereket vágjunk apróra. Az öntet egyszerű: a joghurthoz a magokat kiszűrve hozzácsorgatjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a zöldfűszer-vagdalékot. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük az egészet.
Egy nagyobb serpenyőben félujjnyi olajat hevítünk, és megsütjük benne a panírozott kecskesajt-korongokat. Ha már mindkét oldaluk
aranylóan barna, kiszedjük, papírtörlőre tesszük őket és felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
A tálalás előtt már csak egy dolgunk van, a zöldsaláta mixet egy keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a zöldfűszeres joghurtöntetet.
Az egészet jól elkeverjük, és kiporciózzuk.
Tálaláskor mindegyik saláta adagot megkoronázzuk néhány ropogós kecskesajt-darabbal.

Tudtad?
A frisée saláta a római fodros saláta neve. Levelei ropogós, kellemes ízűek.
Két fajtája ismert a Lollo Rosso – pirosas, lilás és a Lollo Verde – zöld.
Szép fodros levelei kifejezetten alkalmasak díszítésre is.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben