Kevert saláta sült kecskesajttal

Hozzávalók (2 főre):

  • 18 dkg eisberg DE LUXE / ENDIVIA MIX
  • 1 hosszúkás francia kenyér
  • 1 rúd (18 dkg) kecskesajt (pl. President vagy Winny)
  • 1 marék friss kakukkfű
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg koktélparadicsom
    Az öntethez:
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 kávéskanál mustár
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés (30 perc):

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Mialatt a sütő melegszik, előkészítjük a kecskesajtos falatkákat. Ehhez a kecskesajtot fél centis karikákra, a francia kenyeret pedig vastagabb, kb. 2 centis karikákra szeleteljük. Majd a kenyérszeleteket sütőpapíros tepsi egymás mellé helyezzük, mindegyik szeletre teszünk a kecskesajt-korongokból is – egyet vagy kettôt –, végül egy-egy csipet, apróra vágott kakukkf?vel és néhány csepp olívaolajjal ízesítve 8-10 perc alatt megsütjük ôket a forró sütôben. Ha a kenyér alul megpirult, a kecskesajt pedig felül gusztán megolvadt, készen is van.
Ezalatt a koktélparadicsom szemeket negyedekbe vágjuk, majd egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a tálkába kanalazzuk az olívaolajat, kb. harmadannyi vörösbor ecetet meg egy kevés mustárt, aztán alaposan megsózzuk-megborsozzuk, végül pedig kézi habverővel összevegyítjük az egészet.
Előveszünk egy nagy salátástálat, és beleszórjuk a friss endívia mix színpompás leveleit, aztán hozzáadjuk a félretett paradicsomnegyedeket, majd jöhet a mustáros öntet.
A salátát ezután összekeverjük, tányérokra porciózzuk, és mindegyik adagra ráhelyezünk néhány sült kecskesajtos, illatozó kenyérszeletet.

Tudtad?
A vörösborecet nagyon sok antioxidánst tartalmaz, koleszterinben, nátriumban és zsírban kifejezetten szegény, így megelőzhető
lehet vele a szívbetegségek és a magas vérnyomás kialakulása. Kiváló mediterrán ételekhez, salátákhoz.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben