Zöldsaláta napraforgó ropogóssal

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg hámozott napraforgómag
  • csipet só
  • 1 pohár joghurt
  • 2 kávéskanál kurkuma
  • diónyi gyömbér, reszelve

Salátához:

  • ½ Jégsaláta
  • ¼ radicchio
  • 1 sárgarépa –reszelve
  • ¼ fehér káposzta reszelve
  • Vagy 1 zacskó Eisberg Mix friss salátakeverék


Elkészítés:

A tojásfehérjét lazán felverjük, és elkeverjük benne a sót, lisztet és a napraforgómagot, majd egy sütőlappal bélelt tepsibe, egymástól 10 centi távolságra kis halmokat kanalazunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez egy keverőtálban elkeverjük a joghurtot, a kurkumát, a sót és a gyömbért.

Amikor a napraforgó ropogósoknak lejárt az idejük, kivesszük őket a sütőből és hagyjuk mindegyiket alaposan kihűlni.

Ha ez is megtörtént, a saláta keveréket egy tányérra szedjük, megöntözzük az ízes joghurttal, végül megtűzdeljük a ropogósokkal.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben